03/2024

Ga naar de inhoud

Heeft periodiek vasten ook risico´s?

Vorige week kwam zijn er resultaten vrij gekomen van een langlopend Amerikaans onderzoek naar de effecten van periodiek vasten (ook wel intermittent fasting genoemd). Volgens de Amerikaanse hartstichting gaat dagelijks 16 uur vasten gepaard met een hoger risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten. Onze eigen Hartstichting vindt dat er meer onderzoek nodig is. Hoe zit het nu precies met dat periodiek vasten?
Irene Kieftenburg | 27/3/2024

Calcium van levensbelang

Vandaag nogmaals een omschrijving van de werking van calcium. Het mineraal dat wij volgens de laatste voedselconsumptiepeiling van 2019-2021 gemiddeld ook te weinig binnen krijgen. Vorige week besprak ik de relatie tot onze botgezondheid. Deze week beschrijf ik de andere functies van calcium.
Irene Kieftenburg | 20/3/2024

Kalium mag het een beetje meer zijn

Uit de recentste voedselconsumptie peiling komt ook dat de inname van kalium uit voedingsmiddelen in Nederland aan het dalen is. Momenteel krijgen we gemiddeld 3042 mg/dag binnen. Sinds 2010 is de dagelijkse gemiddelde inname met 250 mg gedaald. Dat is niet wenselijk want kalium houdt ons, vooral bij een te hoge natrium inname (lees zout inname), gezond.
© 2024 Libra voeding en coaching BV
Libra is ook gevestigd in:
Drenthe: Assen, Emmen, Emmer Compascuum, Klazienaveen, Sleen en Wilheminaoord.
Friesland: Akkrum (hoofdlocatie), Franeker, Garijp, Grou, Harlingen, Leeuwarden, Makkum, Noordwolde, Nij Beets, Oostermeer, Sexbierum en Tijnje.
Overijssel: Kuinre en Oldemarkt.
Groningen: Ter Apel.
Hoofdvestiging: Dringelstrjitte 3 - 8491 CR  Akkrum - Tel.: 0566-651991 - E-mail: info@libra-dieetadvisering.nl
Terug naar de inhoud